Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

"Αλκιβιάδης Αγιος" από το Θέατρο ΡΟΔΑ

Από το θέατρο ΡΟΔΑ λάβαμε ενημερωτικό mail για την παράσταση "Αλκιβιάδης Άγιος" και θυμηθήκαμε, φίλε θεατή, την "Τιμάνδρα" του Θοδωρή Καλλιφατίδη (μυθιστόρημα των εκδόσεων Γαβριηλίδης).

Την Τιμάνδρα αυτή τη μη τυχαία εταίρα που στο περιθώριο του Πελοποννησιακού πολέμου, σπίτι της συγκεντρώνονται, όχι μόνο για να διασκεδάσουν μα και για να στοχαστούν, οι μεγαλύτερες προσωπικότητες της εποχής: Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοφάνης. Στις αφηγήσεις της από την πένα του Καλλιφατίδη παρακολουθούμε την εξέλιξη του πολέμου, την τυραννία να διαδέχεται τη δημοκρατία του Περικλή, μα πάνω απ' όλα, βρισκόμαστε μπροστά στη μοναδική προσωπική μαρτυρία για τον άνθρωπο που αγαπήθηκε, μισήθηκε, συγχωρέθηκε και τελικά καταδικάστηκε από κάθε άλλον, τον συγκλονιστικής ομορφιάς εξαιρετικό Αλκιβιάδη.

"Αλκιβιάδης Αγιος"
Μια επική θεατρική αφήγηση, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του Αλκιβιάδη, του μεγάλου πολιτικού και στρατηγού της Αθήνας.





Ζωντανές αναπαραστάσεις των Ελευσινίων Μυστηρίων, των Εκστατικών Μυστηρίων του Πάνα και των Κάβειρων συνθέτουν τον άξονα της μοναδικής αυτής παράστασης, που αναζητά τις ρίζες της Πλατωνικής παράδοσης και δείχνει την άμεση σχέση της φιλοσοφίας με τις μυστικιστικές πρακτικές του αρχαίου μας κόσμου.

Αμφιθέατρο Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης

Παρασκευή 4, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009
ώρα έναρξης: 21.00
τιμή εισόδου: 15 Ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: